تامین مالی تملیک (Acquisition Finance)

16 خرداد 1401

دقیقه

آخرین به‌روزرسانی: 6 اسفند 1401

تامین مالی تملیک به منابع مختلف سرمایه ای اشاره دارد که برای تأمین مالی یک ادغام یا تملیک استفاده می شود.

تامین مالی تملیک چیست؟

تامین مالی تملیک، معمولاً یک فرآیند پیچیده است که نیاز به برنامه‌ریزی جامعی دارد، زیرا ساختارهای مالی تملیک، برخلاف اکثر خریدهای دیگر، اغلب به تغییرات و ترکیب‌های متعدد نیاز دارند. علاوه بر این، تامین مالی تملیک به ندرت از یک منبع تامین می شود. با جایگزین های مختلف موجود برای تأمین مالی تملیک، بخش چالش برانگیز، دریافت ترکیب مناسبی از تأمین مالی است که کمترین هزینه سرمایه را ارائه دهد.

تامین مالی تملیک

 

شرکت ها می توانند از طرق مختلف، مانند افزایش نیروی کار، راه اندازی خدمات یا محصولات جدید، گسترش بازاریابی یا دستیابی به مشتریان جدید رشد کنند. با این حال، روش‌های ذکر شده اغلب برای سرمایه‌گذاران کمتر هیجان‌انگیز هستند. جدا از رشد سریع، تملیک های هم افزا می توانند مزایای مهم دیگری مانند صرفه جویی در مقیاس و افزایش سهم بازار را ارائه دهند. با این حال، تملیک یک شرکت دیگر یک تصمیم بزرگ است که به منابع مالی بی دردسر نیاز دارد.

انواع تامین مالی

بیایید به برخی از ساختارهای رایج تأمین مالی تملیک که در دسترس هستند نگاهی بیندازیم:

معامله با مبادله سهام

وقتی شرکت‌ها سهامی دارند که به صورت عام است و در بازار سرمایه معامله می‌شوند، تملیک کننده می‌تواند سهام خود را با شرکت مورد نظر مبادله کند. وقتی که مالک شرکت هدف می خواهد بخشی از سهام شرکت ترکیبی را حفظ کند، مبادله سهام برای شرکت های خصوصی هم رایج است، زیرا آن‌ها احتمالاً در عملیات کسب و کار فعالانه شرکت خواهند داشت. شرکت تملیک کننده اغلب به توانمندی صاحبان شرکت هدف برای فعالیت مؤثر تکیه می کند.

ادغام از روش مبادله سهام چیست؟

ارزش گذاری دقیق سهام هنگام اجرای سوآپ سهام برای شرکت های خصوصی مهم است. روش های مختلفی برای ارزیابی سهام وجود دارد که توسط بانکداران سرمایه گذاری متخصص استفاده می شود از این موراد می توان به تجزیه و تحلیل مقایسه ای شرکت، تجزیه و تحلیل ارزش گذاری DCF و تجزیه و تحلیل مقایسه ای ارزش معاملات اشاره کرد.

تملیک از طریق حقوق صاحبان سهام

در تامین مالی تملیک، حقوق صاحبان سهام از گرانترین روش های تامین سرمایه است. تامین مالی از سهام اغلب با تملیک شرکت هایی که در صنایع ناپایدار و با جریان های نقدی آزاد ناپایدار فعالیت می کنند، مطلوب است. در این حالت از تامین مالی، به دلیل عدم وجود تعهد برای پرداخت های دوره ای انعطاف پذیری بیشتری وجود دارد.

تملیک نقدی

در یک معامله تمام نقدی، سهام معمولاً با پول نقد مبادله می شود. بخش حقوق صاحبان سهام ترازنامه شرکت اصلی ثابت می ماند. معاملات نقدی اغلب در شرایطی اتفاق می‌افتد که شرکت تملیک شده کوچکتر و با ذخایر نقدی کمتر از شرکت تملیک کننده است.

تملیک از طریق بدهی

تامین مالی از طریق بدهی یکی از روش های محبوب تامین مالی است. اکثر شرکت ها یا فاقد ظرفیت پرداخت نقدی هستند یا ترازنامه آن‌ها این اجازه را نمی دهد. بدهی همچنین، ارزان‌ترین روش تأمین مالی یک تملیک محسوب می‌شود و به اشکال متعددی ارائه می گردد. هنگام تأمین وجوه برای تملیک، بانک معمولاً جریان نقدی پیش‌بینی‌شده شرکت هدف، حاشیه سود و بدهی‌ها را تجزیه و تحلیل می‌کند. تجزیه و تحلیل سلامت مالی شرکت تملیک کننده و شرکت هدف یک جريان طبيعي مقدماتی است.

تامین مالی با پشتوانه دارایی روشی برای تامین مالی بدهی است که در آن بانک ها می توانند بر اساس وثیقه ارائه شده توسط شرکت مورد نظر، وجوهی را وام دهند. وثیقه ممکن است شامل دارایی های ثابت، مطالبات، مالکیت معنوی و موجودی باشد. به علاوه، تأمین مالی از بدهی معمولاً مزایای مالیاتی به همراه دارد.

تملیک از طریق میزانسن یا شبه بدهی

میزانسن یا شبه بدهی شکلی یکپارچه ای از تامین مالی است که شامل ویژگی های حقوق صاحبان سهام و بدهی است. معمولاً با یک گزینه تبدیل به سهام ارائه می شود. تامین مالی میزانسن برای شرکت های هدف با ترازنامه قوی و سوددهی ثابت مناسب است. انعطاف پذیری باعث جذابیت تامین مالی میزانسن می شود.

خرید اهرمی  (LBO)

خرید اهرمی ترکیبی منحصر به فرد از حقوق صاحبان سهام و بدهی است که برای تامین مالی یک تملیک استفاده می شود. این یکی از محبوب ترین ساختارهای تامین مالی است. در LBO، دارایی های شرکت خریدار و شرکت هدف به عنوان وثیقه تضمین شده در نظر گرفته می شود.

شرکت‌هایی که در معاملات LBO شرکت می‌کنند معمولا بالغ و دارای دارایی پایه قوی هستند، جریان‌های نقدی عملیاتی ثابت و قوی ایجاد می‌کنند و نیاز سرمایه ای کمی دارند. ایده اصلی پشت خرید اهرمی این است که شرکت‌ها را وادار کنیم که جریان‌های نقدی آزاد ثابتی داشته باشند که قادر به تامین مالی بدهی‌های ایجاد شده برای تملیک آن‌ها هستند.

تامین مالی فروشنده / وام بازپس گیری فروشنده (VTB)

تأمین مالی فروشنده[1] جایی است که منبع تأمین مالی شرکت خریدار داخلی، از شرکت هدف است. خریداران معمولاً زمانی به روش تأمین مالی فروشنده متوسل می شوند که به دست آوردن سرمایه از خارج دشوار است. تامین مالی ممکن است از طریق تاخیر در پرداخت، اسناد درآمدی فروشنده، درآمد و غیره باشد.

مدلسازی تامین مالی تملیک

هنگام ساخت یک مدل M&A در اکسل، مهم است که مجموعه ای از مفروضات به وضوح در مورد تراکنش و منابع پول نقد (تامین مالی) که برای تأمین مالی خرید یک کسب و کار یا دارایی استفاده می شود، تنظیم شده باشد.

نکات کلیدی تامین مالی تملیک

راه های مختلفی برای به دست آوردن منابع مالی برای تملیک وجود دارد. شرکت خریدار می‌تواند از طریق روش‌هایی مانند وجه نقد، معاوضه سهام، بدهی، تامین مالی شبه بدهی، سهام، خرید اهرمی یا تامین مالی فروشنده، به شرکت هدف پرداخت کند. آنچه مهم است این است که تامین مالی چقدر بهینه است و چقدر با اهداف و ماهیت معامله تجاری هماهنگ است. بسیار مهم است که ساختار تأمین مالی تملیک را متناسب با شرایط برنامه ریزی کنید.

علاوه بر این، ساختار مالی تملیک باید دارای انعطاف کافی باشد تا بتواند متناسب با زمینه های مختلف تغییر کند. این امر تنها در صورتی محقق می شود که سازگاری و هزینه ساختار تامین مالی تملیک، مبتنی بر ظرفیت تولید جریان نقدی سازمان و قدرت دارایی پایه آن باشد.

اگرچه بدهی نسبت به حقوق صاحبان سهام بسیار ارزان است، بهره مورد نیاز آن می تواند از انعطاف پذیری یک سازمان جلوگیری کند. حجم عظیم بدهی برای شرکت هایی مناسب تر است که بالغ شده اند، جریان های نقدی ثابتی دارند و به مخارج سرمایه ای زیادی نیاز ندارند. شرکت‌هایی که در بازارهای بی‌ثبات رقابت می‌کنند، تمایل دارند به سرعت رشد کنند و به سرمایه‌های عظیمی برای رشد نیاز دارند، در چنین مواردی به احتمال زیاد به تامین مالی سهام می تواند گزینه مناسبی باشد.

با این حال، توجه به این نکته مهم است که برای تملیک های بزرگ، ساختارهای مالی تملیک ممکن است با ترکیب بیش از از دو روش تامین مالی برنامه ریزی شوند.

 

[1] Vendor Take-Back Loan

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

واژه نامه ادغام و تملیک

loader

لطفا شکبیا باشید...